Costa Blanca, een aaneenschakeling van kleine paradijsjes

Met een bevoorrecht klimaat dat garant staat voor minimaal 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20 graden. De temperatuur in de 'koudste' maanden januari en februari ligt rond de 17 graden Celsius! Tot eind oktober is het nog aangenaam om in de zee te zwemmen.

Door de unieke ligging en de natuurlijke omstandigheden is hier een microklimaat ontstaan met een hoog jodium gehalte in de lucht en een lage luchtvochtigheid.

Het klimaat wordt door The World Health Organisation als meest aangenaam van Europa genoemd.
Dit komt door de windstroming tussen de bergen die zorgt voor een zodanige luchtvochtigheid dat het klimaat zeer prettig is voor mensen met bijvoorbeeld reuma of Ischias.

Binnen een straal van ca. 50 kilometer liggen steden en grote dorpen zoals Alicante, Orihuela, Elche, Murcia,
Cartagena en Torrevieja.
De oude kernen herbergen een schat aan cultuurgoed, gezellige winkelstraten en horecagelegenheden. Een bezoek aan het toeristische dorpje Guardamar mag ook niet worden vergeten.

In het glooiende binnenland voeren b-wegen u door authentieke dorpen en langs uitgestrekte sinasappel- en olijfboomgaarden.

De kustlijn biedt een scala aan vrijetijdsbestedingen; Zwemmen, zonnen, surfen, zeilen en duiken.
Het netjes verzorgde strand van Campoamor heeft een klein (tappas) restaurant.


Urbanisation Lomas de Campoamor

Grenzend aan de Urbanisatie is er een Centro Comercial.
Hier bevinden zich 2 Supermarkten er is kleine middenstand en diverse horeca gelegenheden met s'avonds live muziek, karaoke of live sportuitzendingen.


Klimaatstabel
Volgende pagina >>

Onze woning Real Club de Golf de Campoamor Costa Blanca Zuid Foto gallerij Huurprijzen Contact links home Urbanisation Lomas de Campoamor Language selection
overwinteren,spanje,woning,te huur,costa blanca,vakantie,huisje,huren,costa-blanca,appartement,costa,blanca,alicante,benidorm,campoamor,villamartin,las ramblas,cartagena,elche,guardamar,murcia,orihuela,torrevieja,valencia,temperatuur,januari,februari,maart,april,mei,juni,juli,augustus,september,oktober,november,december